Skip navigation
Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://rid.unrn.edu.ar/handle/20.500.12049/2841

Registro completo de metadatos
Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.contributor.authorGreco, Mariana V.-
dc.contributor.authorFranchi, María L.-
dc.contributor.authorRico Golba, Silvia L.-
dc.contributor.authorPardo, Alejandro G.-
dc.contributor.authorPose, Graciela N.-
dc.date.accessioned2019-08-15T14:24:07Z-
dc.date.available2019-08-15T14:24:07Z-
dc.date.issued2014-07-08-
dc.identifier.citationPose, Graciela N., Pardo, Alejandro G., Franchi, María L., Greco, Mariana V. & Rico Golba, Silvia L. (2014). Mycotoxins and Mycotoxigenic Fungi in Poultry Feed for Food-Producing Animals. Hindawi Publishing Corporation. Scientific World Journal; 2014; 1-9es_ES
dc.identifier.issn1537-744Xes_ES
dc.identifier.urihttps://www.hindawi.com/journals/tswj/2014/968215/-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11336/32744-
dc.identifier.urihttps://rid.unrn.edu.ar/jspui/handle/20.500.12049/2841-
dc.format.extentp. 1-9es_ES
dc.format.mediumimpresoes_ES
dc.format.mediumdigitales_ES
dc.language.isoeses_ES
dc.titleMycotoxins and Mycotoxigenic Fungi in Poultry Feed for Food-Producing Animalses_ES
dc.typeArticuloes_ES
dc.rights.licensehttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/es_ES
dc.description.filiationFil: Greco, Mariana V. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina.es_ES
dc.description.filiationFil: Greco, Mariana V. Universidad Nacional de Quilmes. Departamento de Ciencia y Tecnología; Argentinaes_ES
dc.description.filiationFil: Franchi, María L. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentinaes_ES
dc.description.filiationFil: Franchi, María L. Universidad Nacional de Río Negro; Argentina.es_ES
dc.description.filiationFil: Rico Golba, Silvia L. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentinaes_ES
dc.description.filiationFil: Pardo, Alejandro G. Universidad Nacional de Quilmes. Departamento de Ciencia y Tecnología; Argentina.es_ES
dc.description.filiationFil: Pardo, Alejandro G. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentinaes_ES
dc.description.filiationFil: Pose, Graciela N. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina.es_ES
dc.description.filiationFil: Pose, Graciela N. Universidad Nacional de Quilmes. Departamento de Ciencia y Tecnología; Argentina.es_ES
dc.description.filiationFil: Pose, Graciela N. Universidad Nacional de Río Negro; Argentinaes_ES
dc.subject.keywordMycofloraes_ES
dc.subject.keywordToxigenix Fungies_ES
dc.subject.keywordMycoroxinses_ES
dc.subject.keywordPoultryes_ES
dc.subject.keywordAnimal Feedses_ES
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/acceptedVersiones_ES
dc.subject.materiaIndustria Lácteaes_ES
dc.origin.lugarDesarrolloHindawi Publishing Corporationes_ES
dc.relation.journalissue2014es_ES
dc.description.reviewtruees_ES
dc.description.resumenMoulds are capable of reducing the nutritional value of feedstuff as well as elaborating several mycotoxins. Mycotoxin contaminated feed has adverse effects on animal health and productivity. Also, mycotoxins may be carried over into meat and eggs when poultry are fed with contaminated feed. In a point prevalence study feedstuff used for poultry nutrition in Argentina was analyzed for fungal flora, natural incidence of selected mycotoxins and nutritional quality. Ten mould genera were recovered, six of them known to be mycotoxigenic. More than 28 species were determined. Fumonisins were detected in all the samples (median 1,750 ppb). Forty four out of 49 samples (90%) were contaminated with DON (median 222 ppb) and OTA (median 5 ppb). Also, 44 out of 49 samples were contaminated with aflatoxins (median 2.685 ppb), 42 samples (86%) with ZEA (median 50 ppb) and 38 samples (78%) with T2 toxin (median 50 ppb). Ninety percent of the samples had at least one type of nutritional deficiency. This study indicates the need for continuous assessment of the mycological status of animal feed production, in order to feed animals for optimal performance ensuring food safety.es_ES
dc.identifier.doihttp://dx.doi.org/10.1155/2014/968215-
dc.relation.journalTitleScientific World Journales_ES
Aparece en las colecciones: Artículos

Archivos en este ítem:
Archivo Descripción Tamaño Formato  
Mycotoxins and Mycotoxigenic Fungi in Poultry Feed for Food-Producing Animals.pdf1,2 MBAdobe PDFVisualizar/Abrir

Este documento es resultado del financiamiento otorgado por el Estado Nacional, por lo tanto queda sujeto al cumplimiento de la Ley N° 26.899