Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem:
http://rid.unrn.edu.ar/handle/20.500.12049/4228
Registro completo de metadatos
Campo DC | Valor | Lengua/Idioma |
---|---|---|
dc.contributor.author | Pengue, Walter | - |
dc.contributor.author | Gemmill Herren, Barbara | - |
dc.contributor.author | Balázs, Bálint | - |
dc.contributor.author | Ortega, Enrique | - |
dc.contributor.author | Viglizzo, Ernesto | - |
dc.contributor.author | Acevedo, Francisca | - |
dc.contributor.author | Díaz, Daniel N. | - |
dc.contributor.author | Díaz de Astarloa, Diego | - |
dc.contributor.author | Fernandez, Rosa | - |
dc.contributor.author | Garibaldi, Lucas Alejandro | - |
dc.contributor.author | Giampietro, Mario | - |
dc.contributor.author | Goldberg, Andrea | - |
dc.contributor.author | Khosla, Ashok | - |
dc.contributor.author | Westhoek, Henk | - |
dc.date.accessioned | 2020-02-12T14:32:06Z | - |
dc.date.available | 2020-02-12T14:32:06Z | - |
dc.date.issued | 2018-01 | - |
dc.identifier.citation | Pengue, Walter., Gemmill Herren, Barbara and et al. (2018). ‘Eco-agri-food systems’: today’s realities and tomorrow’s challenges. En The Economics of Ecosystems and Biodiversity (TEEB) (2018). TEEB for Agriculture & Food: Scientific and Economic Foundations. Geneva: UN Environment. ISBN: 978-92-807-3702-8 | es_ES |
dc.identifier.isbn | 978-92-807-3702-8 | es_ES |
dc.identifier.uri | http://teebweb.org/agrifood/scientific-and-economic-foundations-report/ | - |
dc.identifier.uri | https://rid.unrn.edu.ar/jspui/handle/20.500.12049/4228 | - |
dc.format.extent | p. 56-109 | es_ES |
dc.format.medium | impreso | es_ES |
dc.format.medium | digital | es_ES |
dc.language.iso | en | es_ES |
dc.publisher | Geneva: UN Environment. | es_ES |
dc.title | ‘Eco-agri-food systems’: today’s realities and tomorrow’s challenges. | es_ES |
dc.type | Parte de libro | es_ES |
dc.rights.license | https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/ | es_ES |
dc.description.filiation | Fil: Pengue, Walter. Universidad Nacional de General Sarmiento. Instituto del Conurbano. Área de Ecología; Argentina. | es_ES |
dc.description.filiation | Fil: Gemmill Herren, Barbara. World Agroforestry Centre; Kenya. | es_ES |
dc.description.filiation | Fil: Balázs, Bálint. Environmental Social Science Research Group; Hungría. | es_ES |
dc.description.filiation | Fil: Ortega, Enrique. University of Campinas. Faculty of Food Technology; Brasil. | es_ES |
dc.description.filiation | Fil: Viglizzo, Ernesto. Universidad Nacional de La Pampa. Instituto de Ciencias de la Tierra y Ambientales de La Pampa; Argentina. | es_ES |
dc.description.filiation | Fil: Viglizzo, Ernesto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencias de la Tierra y Ambientales de La Pampa; Argentina. | es_ES |
dc.description.filiation | Fil: Acevedo, Francisca. Comisión Nacional para el Conocimiento y Uso de la Biodiversidad. Coordinación General de Agrobiodiversidad y Recursos Biológicos; México. | es_ES |
dc.description.filiation | Fil: Diaz, Daniel N. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria; Argentina. | es_ES |
dc.description.filiation | Fil: Díaz de Astarloa, Diego. Universidad Nacional de General Sarmiento. Instituto del Conurbano; Argentina. | es_ES |
dc.description.filiation | Fil: Fernandez, Rosa. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria; Argentina. | es_ES |
dc.description.filiation | Fil: Garibaldi, Lucas Alejandro. Universidad Nacional de Río Negro. Instituto de Investigaciones en Recursos Naturales, Agroecología y Desarrollo Rural; Argentina. | es_ES |
dc.description.filiation | Fil: Garibaldi, Lucas Alejandro. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Investigaciones en Recursos Naturales, Agroecología y Desarrollo Rural; Argentina. | es_ES |
dc.description.filiation | Fil: Giampietro, Mario. Autonomous University of Barcelona. Institute of Environmental Sciences and Technologies; España. | es_ES |
dc.description.filiation | Fil: Goldberg, Andrea. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria; Argentina. | es_ES |
dc.description.filiation | Fil: Khosla, Ashok. Development Alternatives; India. | es_ES |
dc.description.filiation | Fil: Westhoek, Henk. PBL Netherlands Environmental Assessment Agency. Water, Agriculture and Food; Países Bajos. | es_ES |
dc.subject.keyword | Global Food Security | es_ES |
dc.subject.keyword | Eco-Agri-Food Systems | es_ES |
dc.subject.keyword | Sustainability | es_ES |
dc.type.version | info:eu-repo/semantics/publishedVersion | es_ES |
dc.origin.lugarDesarrollo | Universidad Nacional de General Sarmiento. Instituto del Conurbano. | es_ES |
dc.description.resumen | Chapter 3 provides an overview of the diversity of agriculture and food systems, each with different contributions to global food security, impacts on the natural resource base and ways of working through food system supply chains. We describe “eco-agri-food systems” and further identify their many manifestations through a review of typologies. We identify challenges ahead with existing systems due to prevailing economic and political pressures resulting in patterns of invisible flows and impacts across global food systems. We describe pathways to ensure sustainability by securing the benefits from working with, rather than against, natural systems and ecosystem processes and the challenges for farmers, communities and societies to reorient food value chains and build resilience in eco-agri-food systems. | es_ES |
Aparece en las colecciones: | Partes de libros |
Archivos en este ítem:
Archivo | Descripción | Tamaño | Formato | |
---|---|---|---|---|
Pengue (2018) Eco-agri-food systems - today’s realities and tomorrow’s challenges..pdf | 2,2 MB | Adobe PDF | Visualizar/Abrir |
Este documento es resultado del financiamiento otorgado por el Estado Nacional, por lo tanto queda sujeto al cumplimiento de la Ley N° 26.899
Esta obra está bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional.