Skip navigation
Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://rid.unrn.edu.ar/handle/20.500.12049/4228

Registro completo de metadatos
Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.contributor.authorPengue, Walter-
dc.contributor.authorGemmill Herren, Barbara-
dc.contributor.authorBalázs, Bálint-
dc.contributor.authorOrtega, Enrique-
dc.contributor.authorViglizzo, Ernesto-
dc.contributor.authorAcevedo, Francisca-
dc.contributor.authorDíaz, Daniel N.-
dc.contributor.authorDíaz de Astarloa, Diego-
dc.contributor.authorFernandez, Rosa-
dc.contributor.authorGaribaldi, Lucas Alejandro-
dc.contributor.authorGiampietro, Mario-
dc.contributor.authorGoldberg, Andrea-
dc.contributor.authorKhosla, Ashok-
dc.contributor.authorWesthoek, Henk-
dc.date.accessioned2020-02-12T14:32:06Z-
dc.date.available2020-02-12T14:32:06Z-
dc.date.issued2018-01-
dc.identifier.citationPengue, Walter., Gemmill Herren, Barbara and et al. (2018). ‘Eco-agri-food systems’: today’s realities and tomorrow’s challenges. En The Economics of Ecosystems and Biodiversity (TEEB) (2018). TEEB for Agriculture & Food: Scientific and Economic Foundations. Geneva: UN Environment. ISBN: 978-92-807-3702-8es_ES
dc.identifier.isbn978-92-807-3702-8es_ES
dc.identifier.urihttp://teebweb.org/agrifood/scientific-and-economic-foundations-report/-
dc.identifier.urihttps://rid.unrn.edu.ar/jspui/handle/20.500.12049/4228-
dc.format.extentp. 56-109es_ES
dc.format.mediumimpresoes_ES
dc.format.mediumdigitales_ES
dc.language.isoenes_ES
dc.publisherGeneva: UN Environment.es_ES
dc.title‘Eco-agri-food systems’: today’s realities and tomorrow’s challenges.es_ES
dc.typeParte de libroes_ES
dc.rights.licensehttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/es_ES
dc.description.filiationFil: Pengue, Walter. Universidad Nacional de General Sarmiento. Instituto del Conurbano. Área de Ecología; Argentina.es_ES
dc.description.filiationFil: Gemmill Herren, Barbara. World Agroforestry Centre; Kenya.es_ES
dc.description.filiationFil: Balázs, Bálint. Environmental Social Science Research Group; Hungría.es_ES
dc.description.filiationFil: Ortega, Enrique. University of Campinas. Faculty of Food Technology; Brasil.es_ES
dc.description.filiationFil: Viglizzo, Ernesto. Universidad Nacional de La Pampa. Instituto de Ciencias de la Tierra y Ambientales de La Pampa; Argentina.es_ES
dc.description.filiationFil: Viglizzo, Ernesto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencias de la Tierra y Ambientales de La Pampa; Argentina.es_ES
dc.description.filiationFil: Acevedo, Francisca. Comisión Nacional para el Conocimiento y Uso de la Biodiversidad. Coordinación General de Agrobiodiversidad y Recursos Biológicos; México.es_ES
dc.description.filiationFil: Diaz, Daniel N. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria; Argentina.es_ES
dc.description.filiationFil: Díaz de Astarloa, Diego. Universidad Nacional de General Sarmiento. Instituto del Conurbano; Argentina.es_ES
dc.description.filiationFil: Fernandez, Rosa. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria; Argentina.es_ES
dc.description.filiationFil: Garibaldi, Lucas Alejandro. Universidad Nacional de Río Negro. Instituto de Investigaciones en Recursos Naturales, Agroecología y Desarrollo Rural; Argentina.es_ES
dc.description.filiationFil: Garibaldi, Lucas Alejandro. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Investigaciones en Recursos Naturales, Agroecología y Desarrollo Rural; Argentina.es_ES
dc.description.filiationFil: Giampietro, Mario. Autonomous University of Barcelona. Institute of Environmental Sciences and Technologies; España.es_ES
dc.description.filiationFil: Goldberg, Andrea. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria; Argentina.es_ES
dc.description.filiationFil: Khosla, Ashok. Development Alternatives; India.es_ES
dc.description.filiationFil: Westhoek, Henk. PBL Netherlands Environmental Assessment Agency. Water, Agriculture and Food; Países Bajos.es_ES
dc.subject.keywordGlobal Food Securityes_ES
dc.subject.keywordEco-Agri-Food Systemses_ES
dc.subject.keywordSustainabilityes_ES
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersiones_ES
dc.origin.lugarDesarrolloUniversidad Nacional de General Sarmiento. Instituto del Conurbano.es_ES
dc.description.resumenChapter 3 provides an overview of the diversity of agriculture and food systems, each with different contributions to global food security, impacts on the natural resource base and ways of working through food system supply chains. We describe “eco-agri-food systems” and further identify their many manifestations through a review of typologies. We identify challenges ahead with existing systems due to prevailing economic and political pressures resulting in patterns of invisible flows and impacts across global food systems. We describe pathways to ensure sustainability by securing the benefits from working with, rather than against, natural systems and ecosystem processes and the challenges for farmers, communities and societies to reorient food value chains and build resilience in eco-agri-food systems.es_ES
Aparece en las colecciones: Partes de libros

Archivos en este ítem:
Archivo Descripción Tamaño Formato  
Pengue (2018) Eco-agri-food systems - today’s realities and tomorrow’s challenges..pdf2,2 MBAdobe PDFVisualizar/Abrir

Este documento es resultado del financiamiento otorgado por el Estado Nacional, por lo tanto queda sujeto al cumplimiento de la Ley N° 26.899